If this message is not displayed properly, click here please.

Från och med januari 2017 erbjuder VFF ett nyhetsbrev till sina föreningar en gång i månaden för att ha koll på det senaste från kansliet och vad som är på gång.
Nyhetsbrevet skickas till föreningens officiella mail.

Vi önskar alla VFF:are en Glad Sommar, Nyhetsbrevet är tillbaka i slutet av augusti.
                                             Bildresultat för glad sommar
Har ni synpunkter på vad som bör finnas med i nyhetsbrevet? Vill ni lägga till en mailadress som ska få denna info? Hör av er till lisa@vastgotafotboll.orgload images
SEMESTERSTÄNGT
Semesterstängt under sommaren i perioden  10 juli- 31 jul. Åter fullbemannade från 13 augusti. Akuta ärenden hänvisas till vastgotafotboll@vastgotafotboll.org som töms minst var tredje dag.


Sarger för nya spelformer
Västergötlands FF har införskaffat två olika typer av fotbollssargar för att låna ut under Jubileumsåret 2018 till våra föreningar. Den ena typen är en uppblåsbar sarg och den andra typen är nätsargar för 3 mot 3 spel.
Vill ni låna en sarg- kontakta kansliet.Idrottslyft

Ni vet väl att ni kan ansöka om pengar från Idrottslyftet 2018! Vi har i år 6 st. områden där ni kan ansöka om pengar för olika verksamheter.
HÄR kan ni läsa mer om 2018 års Idrottslyft. Vid frågor kontakta
helena.j@vastgotafotboll.org

Johan Gustavsson
johan.g@vastgotafotboll.org
load images
Ledar- och Spelarutbildningsläger (LSU)
Kommande lägerhelger är 18-19 aug för F/P13 år och 25-26 aug för F/P14 år. Vi önskar att föreningarna sprider information om dessa läger till ledare för respektive årskull, anmälan finns  HÄR. Och mer info om samtliga läger finns HÄR

I samband med alla våra spelarutbildningsaktiviteter erbjuder vi även en fortbildning för föreningsledare. Vi hoppas att ledarna tar chansen att få en information om vår verksamhet och hur vi bedriver våra träningar för att ta med sig detta hem till sin egen föreningsmiljö! Anmälan till ledarfortbildning hittar ni HÄR.

Tränarutbildning UEFA B

Det finns fortfarande platser kvar till höstens UEFA B utbildning. HÄR kan du läsa inbjudan.

Fotbollsutvecklare
Ta chansen och använd VFF:s fotbollsutvecklare i uppstarten av er säsong. Hör av er till Mikael Lindgren för bokning eller mer information.

Fotbollssymposiet 11-12 januari
Boka redan nu in datumen för 2019 års symposium- inbjudan kommer i höst.

Här hittar ni anmälan till samtliga tränarutbildningar

Mikael Lindgren
mikael.l@vastgotafotboll.org

Lisa Larsson
lisa@vastgotafotboll.org
load images

Tänk på detta!
Efter snart avslutad vårsäsong vill vi gärna påminna alla lag och kontaktpersoner om ett par rutinfrågor att tänka på.
Kallelse till match: Kallelse av gästande lag och domare till match görs senast fyra dagar före match, via telefon, mejl eller sms.
Kontroll av domarrapport: Efter match ska alltid spelande lag kontrollera domarens rapport så att mål, varningar m.m. noteras rätt. Lagens ledare är ansvariga för att denna kontroll görs och att man får med sig ett exemplar av rapporten hem. Detta i sin tur förutsätter att man lämnar två exemplar av sin trupp till domaren inför matchen, varav domaren behåller ett och lämnar det andra till laget.
Domaren har ett dygn på sig att rapportera. Därefter har föreningarna tre dygn på sig att kontrollera rapporten och framföra ev synpunkter till VFF. Dock får denna återkoppling gärna ske redan efter två dygn.

Kvartsfinaldags i DM
Intersport Cup Dam-DM och Herr-DM är framme vid kvartsfinalerna. Så här avgörs dessa:

Damer:
Sjömarkens IF-IK Gauthiod 27 juli
Råda BK-Skövde KIK 15 augusti,
Bergdalens IK-Lidköpings FK 26 juni, 1-4
IFK Örby-Vänersborgs FK, 8 augusti

Herrar:
Vårgårda IK-Norrby IF, 30 juli
FC Trollhättan-Skövde AIK, 14 augusti
IK Gauthiod-Skoftebyns IF, 31 juli
Vänersborgs IF-IF Elfsborg, 30 juli
Resultaten finner ni på VFF:s hemsida under Resultat/Tabeller.

Mats Karlén
mats.k@vastgotafotboll.org


P-O Carlsson
p-o@vastgotafotboll.org
load images
Domarnas spelfria dagar
Domarna träffas en gång i månaden i respektive domarklubb, för att följa upp sin fortbildning och gå igenom aktuella frågor som dyker upp under säsongen.
Dessa datum är det matchfritt i Västergötland. Vi hoppas att alla föreningar respekterar dessa dagar, 4 september, 9 oktober och 6 november äger träffarna rum.

Vi tackar alla domare för en väl genomförd vårsäsong!

Fredrik Isacson
fredrik@vastgotafotboll.org

Alban Mustafa
alban.m@vastgotafotboll.org 

Bildresultat för landslagets fotbollsskola
Vill ni vara med och arrangera årets roligaste fotbollsskola? Här hittar ni mer information om Landslagets fotbollsskola:
fogis.se/landslagets-fotbollsskola/forening/om-lfs/ 

Nu är webben öppen för anmälan till årets fotbollsskola! 

Behöver ni hjälp att registrera er eller har andra frågor om fotbollsskolan kontakta lisa@vastgotafotboll.org

De psykiska besvären har ökat kraftigt hos unga de senaste 30 åren, och i Sverige är ökningen större än i de övriga nordiska länderna (Källa: Folkhälsomyndigheten). Många unga har inte någon som de känner att de kan prata med om de mår dåligt eller känner sig ensamma. Därför finns Jourhavande kompis, som är en helt anonym stödchatt från oss på Röda Korsets Ungdomsförbund. Chatten är öppen varje dag.

                           

Har ni frågor kan ni kontakta: isabel.exposito@redcross.se eller katarina.johansson.eiben@redcross.se


Forskningsprojektet Fostran till rent spel syftar till att beskriva och förstå barn och ungdomars fostran till rent spel inom tävlingsprocessen. Detta sker genom att undersöka den utbildningsmiljö som skapas genom ledares och föräldrars olika ageranden i samband med match. I projektet undersöks bland annat följande frågor: Vad är det för utbildningsmiljö som skapas för barn och ungdomar i fotbollsmatcher? Vad utmärker ledares och föräldrars pedagogiska förhållningssätt? Vilka fotbollsspelare och samhällsmedlemmar fostras genom tävlingsprocessen i svensk barn- och ungdomsfotboll? För att få svar på dessa frågor observeras flertalet matcher inom 7- och 11-mannaspelet för flickor och pojkar. Det genomförs även enkäter med spelare, ledare och föräldrar, spelar- och domarintervjuer samt analyser av nationella disciplinärenden hos de olika fotbollsförbunden runt om i Sverige. Kunskapen från projektet kommer att användas för att utveckla de tre föreningarna som medverkar samt till ett forskningsbaserat utbildningsmaterial för praktiskt värdegrundsarbete och föreningsutveckling med fokus på matchen som pedagogisk situation och lärmiljö inom lagidrott för barn och ungdomar. Resultaten kommer även att presenteras på olika konferenser och publiceras i vetenskapliga artiklar.

Projektet är tvåårigt, bedrivs av Örebro universitet och finansieras av SISU Västra Götaland samt Västergötlands fotbollförbund.

Vill du veta mer? Kontakta ansvarig forskare, Erik Andersson, doktor i pedagogik vid Örebro Universitet: erik.andersson@oru.se
Se även webbsida: Erik Andersson


.                load images                 load images
                  vastgotafotboll.podbean.com/ 

If you don't want to receive any more messages (to: kansliet@hovaif.se) any longer, you can unsubscribe free of charge at any time.

Västergötlands Fotbollförbund


{vastgotafotboll@vastgotafotboll.org}