If this message is not displayed properly, click here please.

Från och med januari 2017 erbjuder VFF ett nyhetsbrev till sina föreningar en gång i månaden för att ha koll på det senaste från kansliet och vad som är på gång.
Nyhetsbrevet skickas till föreningens officiella mail.

Har ni synpunkter på vad som bör finnas med i nyhetsbrevet? Vill ni lägga till en mailadress som ska få denna info? Hör av er till lisa@vastgotafotboll.orgload images
Föreningssymposium 2019
Den 12 januari arrangeras föreningssymposiet i Skövde som en del av Fotbollssymposiet. Det riktar sig till organisationsledare, anställda eller andra engagerade i föreningen. Anmälan hittar du HÄR. Och du kan läsa mer in föreläsare osv HÄR. Se till att fylla era 5 gratisplater som varje förening har!!

FOGIS
Det är alldeles för många uppgifter i FOGIS gällande föreningarna som är felaktiga! Vänligen gå in i FOGIS och kontrollera era uppgifter.

Idrottslyft

Ni vet väl att ni kan ansöka om pengar från Idrottslyftet 2018! Vi har i år 6 st. områden där ni kan ansöka om pengar för olika verksamheter.

HÄR kan ni läsa mer om 2018 års Idrottslyft. Vid frågor kontakta
johan.g@vastgotafotboll.org

Har ni integrationsprojekt i er förening?
Behöver ni finansiellt stöd för det? Sverige United är svaret. Här är länken till Sverige Uniteds hemsida.
Som ni kommer att se är det inte särskilt avancerat att söka bidrag. Kortfattat kan man säga att Sverige United stöttar fotbollsprojekt som skapar möten mellan nyanlända och etablerade svenskar och som leder till ökad mångfald och integration. Klickar man på Bidrag (högst upp  överkanten) så kommer man till ansökningsformuläret
Ta chansen att få finansiering till just ert projekt.

Johan Gustavsson
johan.g@vastgotafotboll.org
load images
Fotbollssymposiet 11-12 januari
Anmälan är nu öppen till Fotbollssymposiet 2019! Västgötaföreningar garanteras plats till och med 15 november, så se till att anmäla ledare och tränare från er förening!
Mer information och anmälan hittar ni HÄR.

Inbjudan målvaktstränarutbildning B
HÄR hittar ni inbjudan till målvaktstränarutbildning B som går av stapeln i mars.

Tränarresa Marbella
VFF anordnar tränarresa tillsammans med Escape Sport och Nord Fotbolltrenarforening till Marbella- Costa del Sol den 2-6 februari 2019. Mer info HÄR.

Här hittar ni anmälan till samtliga tränarutbildningar

Mikael Lindgren
mikael.l@vastgotafotboll.org

Lisa Larsson
lisa@vastgotafotboll.org
load images

Nya spelformer 2019
HÄR kan ni läsa om de nya spelformerna för barn- och ungdomsfotbollen med uppdaterade PDF-filer.

Representantskap 6 december
Får damfotbollens U-lag återigen spela mot A-lag? Minskas antalet spelare i ett lag från 18 till 16? Får pojkar spela i flicklag? Hur kommer serierna att se ut 2019?
Detta är en av många frågor som kommer att besvaras när Västergötlands Fotbollförbund håller sitt 19:e representantskapsmöte i Vårgårda den 6 december.
Läs mer HÄR

Futsal-DM mot finalspel
DM i futsal pågår som bäst i Västergötland. Efter gruppspel väntar finalspel följande dagar:
Herrar: 15 december i Grästorp
Damer: 16 december i Grästorp
Flickor 15 och 17 år: 13 januari i Grästorp
Pojkar 15 och 17 år: 20 januari i Grästorp

Nätsarger
Just nu finns nätsarger utplacerade i distriktet på 10 olika platser. HÄR kan ni läsa mer om dem. Sargerna är gjorde för 3v3-spel och riktade mot åldrarna 6-7 år. Vi har även våra uppblåsbara sarger som går att låna.

Mats Karlén
mats.k@vastgotafotboll.org

P-O Carlsson
p-o@vastgotafotboll.org
load images
Domarsymposium 2019
Missa inte att anmäla dig till domarsymposiet 2019 som är en del av Fotbollssymposiet och arrangeras den 12 januari 2019. Anmälan gör ni HÄR.

Domarklassning 2019.
Västergötlands Fotbollsförbund domarkommitté har beslutat att 222 domare är klassade inför 2019.Glädjande kan vi meddela att två av våra Västergötlands bästa domare, Fikret Buqa, Borås och Albert Mustafa, Falköping, har flyttats upp till div 1 herrar. Dessa två herrar har dessutom utsetts till årets domare i 2018 i Västergötland. Per Rehnlund har tagit steget upp till Allsvenska som assisterande domare. Det nyinstiftande priset, årets unga domare, som utsetts i samarbete med Länsförsäkringar har gått till Vildan Gërxhaliu, Skara och Elin Kängström, Alingsås. Domarklassningen blir offentlig 12 december, 2018.

Fortbildningar 2019.
Domarna genomför årlig fortbildning, där löptest och regelprov står på agendan.
Div 4 kursen genomför 27-27 januari.
Div 5 kursen genomför 2-3 februari.
Div 6 kurserna genomförs på två tillfällen.
Övriga domare genomför en endagars utbildning. Fortbildningarna ska vara klara till seriestart.

Nybörjarkurser för domare.
Vill du döma fotboll? Nu kan du anmäla dig till distriktsdomarutbildning för nybörjare.
Info och anmälan HÄR.
Kurserna är planerade;
16-17 mars i Borås.
23-24 mars i Skövde.

Fredrik Isacson
fredrik@vastgotafotboll.org

Alban Mustafa
alban.m@vastgotafotboll.org 


De psykiska besvären har ökat kraftigt hos unga de senaste 30 åren, och i Sverige är ökningen större än i de övriga nordiska länderna (Källa: Folkhälsomyndigheten). Många unga har inte någon som de känner att de kan prata med om de mår dåligt eller känner sig ensamma. Därför finns Jourhavande kompis, som är en helt anonym stödchatt från oss på Röda Korsets Ungdomsförbund. Chatten är öppen varje dag.

                           

Har ni frågor kan ni kontakta: isabel.exposito@redcross.se eller katarina.johansson.eiben@redcross.se


Forskningsprojektet Fostran till rent spel syftar till att beskriva och förstå barn och ungdomars fostran till rent spel inom tävlingsprocessen. Detta sker genom att undersöka den utbildningsmiljö som skapas genom ledares och föräldrars olika ageranden i samband med match. I projektet undersöks bland annat följande frågor: Vad är det för utbildningsmiljö som skapas för barn och ungdomar i fotbollsmatcher? Vad utmärker ledares och föräldrars pedagogiska förhållningssätt? Vilka fotbollsspelare och samhällsmedlemmar fostras genom tävlingsprocessen i svensk barn- och ungdomsfotboll? För att få svar på dessa frågor observeras flertalet matcher inom 7- och 11-mannaspelet för flickor och pojkar. Det genomförs även enkäter med spelare, ledare och föräldrar, spelar- och domarintervjuer samt analyser av nationella disciplinärenden hos de olika fotbollsförbunden runt om i Sverige. Kunskapen från projektet kommer att användas för att utveckla de tre föreningarna som medverkar samt till ett forskningsbaserat utbildningsmaterial för praktiskt värdegrundsarbete och föreningsutveckling med fokus på matchen som pedagogisk situation och lärmiljö inom lagidrott för barn och ungdomar. Resultaten kommer även att presenteras på olika konferenser och publiceras i vetenskapliga artiklar.

Projektet är tvåårigt, bedrivs av Örebro universitet och finansieras av SISU Västra Götaland samt Västergötlands fotbollförbund.

Vill du veta mer? Kontakta ansvarig forskare, Erik Andersson, doktor i pedagogik vid Örebro Universitet: erik.andersson@oru.se
Se även webbsida: Erik Andersson


.                load images                 load images
                  vastgotafotboll.podbean.com/ 

If you don't want to receive any more messages (to: kansliet@hovaif.se) any longer, you can unsubscribe free of charge at any time.

Västergötlands Fotbollförbund


{vastgotafotboll@vastgotafotboll.org}